Servicii Neurochirurgie


Consultație neurochirurgie
Control până la 1 lună neurochirurgie
Interpretare analize și investigații imagistice
Puncție lombară simplă
Puncție lombară evacuatorie
Debridare plagă cutanată 
Extracție corp străin
Suprimare fire/capse sutură
Pansament plagă simplă
Pansamente complexe
Consultație în vederea eliberării actelor necesare  pentru Comisia de expertiză medicală și CEMPH – Întocmire referat medical
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative

Informații Neurochirurgie


Neurochirurgia este o ramură a chirurgiei care se ocupă de operațiile pe creier și alte intervenții asupra sistemului nervos, sistemul nervos de control care reglează activitățile din organism.

Sistemul nervos este o rețea complexă de nervi și celule nervoase care poartă mesaje către și dinspre creier și măduva spinării către diverse parți ale corpului, inclusiv organele senzoriale, brațele, mâinile, picioarele și tălpile.

Neurochirurgii îngrijesc pacienții cu leziuni sau tulburări ale creierului (răni la cap, răni provocate de gloanțe sau pătrunderea unui șrapnel, atacuri cerebrale cardiovasculare și hemoragii, anomalii congenitale, precum și tumori sau diferite excrescențe), măduvei spinării, coloanei vertebrale și nervilor periferici.

Neurochirurgul se pregătește inițial pentru chirurgie generală și abia apoi își va alege specializarea. Este foarte importantă cunoașterea anatomiei- nu doar cea a creierului și a nervilor, ci și cea a oaselor, mușchilor, ligamentelor și altor zone care le înconjoară. În unele operații o echipă de neurochirurgi lucrează împreună cu un chirurg ortoped specializat în oase, mușchi și articulații.

Diagnosticarea corectă este importantă în orice ramură a medicinei dar în special în problemele neurologice. O mare dificultate este că țesutul nervos nu este ca cel al pielii, mușchilor sau oaselor. Acestea din urmă se regenerează, se refac și se vindecă dacă sunt tăiate. În unele cazuri, devin aproape ca noi. Însă un nerv odată tăiat, în general, nu se vindecă și nu se reconectează, acest lucru este valabil și în cazul creierului de vreme ce creierul este, de fapt, un labirint gigantic de nervi. Cu toate acestea cercetările recente au demonstrat că anumiți nervi pot fi determinați să se refacă în porțiunea adiacentă, deși foarte lent- în jur de un milimetru pe zi. Cercetătorii speră că în viitor vor fi capabili să stabilească metode de accelerare a acestui proces și, probabil, să folosescă medicamente încă nedescoperite sau implanturi de celule nervoase pentru „a astupa golul”.

Cealaltă problemă majoră este că nervii sunt foarte importanți pentru organism. Ei primesc informații de la simțuri și emit instrucțiuni pentru mișcarea mușchilor. Dacă sunt deteriorați, pot apărea pierderea sensilbilității și paralizia. Mușchii care nu sunt solicitați regulat, contractându-se dacă nervii “le ordonă” se vor atrofia deci, sănătatea nervilor este importantă pentru sănătatea mușchilor.

Creierul este centrul de control al întregului organism. Deteriorarea acestuia ar putea împiedica monitorizarea funcțiilor vitale, ca bătăile inimii, respirația și tensiunea arterială, și ar putea duce la întreruperea proceselor mentale, memoriei, emoțiilor și rațiunii însăși.

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.