Servicii Anestezie și Terapie Intensivă (ATI)



Consultație ATI
Control ATI
Analgosedare profundă gastroscopie
Analgosedare profundă colonoscopie
Analgosedare profundă gastroscopie și colonoscopie
Anestezie generală
Rahianestezie
Anestezie stomatologie <1h1/2
Anestezie stomatologie >1h1/2
Interpretare analize
Consultație în vederea eliberării actelor necesare  pentru Comisia de expertiză medicală și CEMPH – Întocmire referat medical
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative

Informații Anestezie și Terapie Intensivă (ATI)

 

Anestezia și terapia intensivă (ATI) este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace specifice condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri diagnostice/terapeutice. De asemenea Anestezia și terapia intensivă asigură și suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor/leziunilor de organ.

Servicii ATI la standarde ridicate

Medicii noștri ATI folosesc cele mai avansate și sigure tehnici de anestezie, ajutați de personalul secției, precum și de cele mai moderne aparate de anestezie și monitorizare perioperatorie, care contribuie la oferirea unor servicii complete și în condiții de siguranța pacientului atât înainte, în timpul, cât și după realizarea interventților chirurgicale.

Tehnici complexe de anestezie și terapie intensivă perioperatorie

Suntem pregătiți să tratăm pacienți cu vârste cuprinse între 5-6 ani (>25 Kg) și 90+ ani, în domeniile chirurgicale și nechirurgicale, aplicând tehnici complexe de anestezie și terapie intensivă perioperatorie cum ar fi:

  • Analgosedare profundă, Anestezie generală, Rahianestezie
  • Tipuri variate de anestezie regională
  • Monitorizarea profunzimii somnului anestezic
  • Monitorizarea perfuziei cerebrale și a oxigenării întregului organism
  • Monitorizarea profunzimii relaxării neuromusculare
  • Monitorizarea invazivă hemodinamică și terapia disfuncțiilor cardiace
  • Monitorizarea funcției renale
  • Monitorizarea și corectarea funcției respiratorii

Asigurăm toate serviciile necesare unei activități de anestezie și terapie perioperatorie competente:

Consultul preanestezic – este efectuat obligatoriu înaintea oricărei proceduri care necesită intervenția medicului ATI. Această examinare se desfașoară de cele mai multe ori în cabinet dedicat, în sistem ambulator și are mai multe obiective specifice.

Rolul consultului preanestezic

  • Stabilirea relației medic ATI – pacient bazata pe respect reciproc și asigurarea confidențialității medic-pacient, cu respectarea drepturilor pacientului, dar și a obligațiilor sale în interesul sănătății proprii.
  • Cunoașterea antecedentelor personale și heredo-colaterale ale pacientului, informații care sunt necesare și utile în stabilirea strategiei anestezice;
  • Examenul clinic complet, specific anesteziei;
  • Medicul anestezist analizează investigațiile paraclinice existente și poate solicita investigații suplimentare după obținerea anamnezei (istoricul bolii și al suferințelor anterioare și/sau concomitente) și orientat de examenul fizic, dacă se consideră că acest lucru este necesar creșterii siguranței actului anestezico-chirurgical.
  • Explicarea tehnicilor anestezice cu riscurile, incidentele, accidentele și complicațiile lor, dimensionand corect incidența acestora în peisajul medical autohton și în condițiile dotărilor existente – medicul anestezist informează pacientul asupra indicațiilor anestezice.
  • Medicul anestezist solicită pacientului și consemnează în dosarul acestuia acordul său (consimțământul informat) asupra actului anestezic propus.

Tipuri de anestezii – Analgosedare profundă, Anestezie generală, Rahianestezie

Protocoale standardizate privind administrarea anesteziei

Anesteziile sunt asigurate în funcție de caz, individualizate după necesități și conform indicațiilor Societății Naționale de Anestezie și Terapie Intensivă. Atât tratamentul cât și monitorizarea pre, intra și postoperatorie se conformează normelor europene de specialitate, așa cum au fost ele emise și adoptate de Societatea Europeană de Anestezie și Terapie Intensivă, ESAIC – European Society of Anaesthesiology and Intensive Care.

Supraveghere postanestezică

Echipa noastră de medici și asistenți ATI dedicați pune în aplicare cu profesionalism toate gesturile de monitorizare și tratament necesare pentru a ajuta vindecarea bolnavului. Dispunem de aparatură complexă care permite monitorizarea invazivă și exhaustivă a statusului hemodinamic al pacientului, asistarea respiratorie a pacienților cu diferite grade de disfuncție respiratorie, administrarea analgeziei în mod continuu sau la solicitarea pacientului.

Personalul medical este în permanență lângă pacient și îi monitorizează cu grijă trezirea postanestezică, funcțile vitale, nivelul de durere perceput de bolnav, intervenind prompt ori de câte ori este necesar sau pacientul semnalează o problemă.

Din grija față de pacienții nostri și respect profund pentru desfășurarea actului medical în deplină siguranță, în cadrul Centrului Medical Hardmed, fiecare membru al echipei ATI respectă cu rigurozitate procedurile de profilaxie a infecțiilor asociate actului medical și se asigură că sunt aplicate impecabil normele de igienă.

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.