Fișe Medicale Pentru Permisul de Conducere Auto

Fișe medicale pentru permisul de conducere auto

Centrul Medical Hardmed eliberează fișe medicale pentru permisul de conducere auto, prin comisia sa de evaluare a stării de sănătate pentru examinarea ambulatorie a candidaților la obținerea permisului de conducere și a conducătorilor de autovehicule și tramvaie, autorizată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Bistrița-Năsăud cu Nr.12 din 23.02.2023

Având toți medicii necesari în același loc, cabinete dotate cu aparatura performantă, psiholog și laborator de analize medicale, efectuăm toate consultațiile, investigațiile și evaluările necesare pentru fișele medicale pentru permisul de conducere auto, în aceeași zi, în maxim 2 ore.

Ce este fișa medicală pentru permisul de conducere auto?

Fișa medicală pentru permisul de conducere auto este un document emis de o unitate medicală autorizată, din care rezultă dacă solicitanții unui permis de conducere auto sunt apți din punct de vedere a stării de sănătate pentru a conduce autovehicule.

Când este obligatorie fișa medicală pentru permisul de conducere auto?

Fișa medicală pentru permisul de conducere auto este obligatorie pentru:

 • obținerea inițială a permisului de conducere auto;
 • prelungirea valabilițății/preschimbarea permisului de conducere auto;
 • în cazul permiselor de conducere auto – anulate, expirate sau suspendate;
 • în cazul permiselor de conducere auto pierdute, furate, deteriorate sau preschimbarea numelui înainte de expirarea valabilității administrative.

Ce acte sunt necesare pentru a obține fișa medicală permis de conducere auto?

 • Act de identitate (BI/CI/ Pașaport/Carte alegător) în original și copie; În plus, cetățenii străini au nevoie și de carte de rezidență, permis de ședere și certificat de înregistrare, însoțit de pasaport;
 • Fișa de școlarizare în cazul în care urmați cursurile unei școli de șoferi;
 • Adeverință de la medicul de familie cu evidența bolilor cronice și/sau neuropsihice. Dacă aveți patologie cronică, vă rugăm să aveți la dumneavoastră în momentul consultației, documentația medicală disponibilă.
 • În cazul în care suferiți de diabet (în cazul pacienților cu diabet de tip I), este necesară și o scrisoare medicală de la medicul diabetolog în care să fie trecute diagnosticul, tratamentul și confirmarea că sunteți apt pentru a conduce un autovehicul;
 • Ochelari de vedere sau lentile de contact (dacă este cazul).

Ce consultații medicale sunt necesare pentru eliberarea fișei medicale pentru permisul de conducere auto ?

Pentru a obține fișa medicală pentru permisul de conducere auto este necesară efectuarea examinărilor medicale la următoarele specialități:

 • Medicină internă
 • Neurologie
 • Oftalmologie
 • ORL
 • Ortopedie și Traumatologie
 • Psihiatrie
 • Aviz psihologic (pentru înscriere școala de șoferi)

Când se eliberează fișa medicală pentru permisul de conducere auto?

Eliberarea fișei medicale auto se face pe loc, după finalizarea examinărilor medicale. Toate consultațiile se fac în aceeași zi.

 1. Solicitantul declară în scris, pe propria răspundere, că își dă acordul cu privire la utilizarea și prelucrarea datelor personale, că au fost menționate în fișa medicală toate bolile pe care le-a prezentat în trecut și le prezintă în prezent, că nu se află în evidența unei alte unități sanitare și că în situația în care va urma orice tratament medical se obligă să anunțe că este posesor al permisului de conducere.
 2. Fișa medicală se completează în două exemplare; un exemplar se eliberează solicitantului, celălalt exemplar, însoțit de adeverința de boli cronice eliberată de medicul de familie, se arhivează de către unitatea medicală ambulatorie autorizată.
 3. În cazul în care la una dintre concluziile medicale la specialitățile prevăzute la lit. B solicitantul fișei medicale este menționat ca inapt conducere auto, atunci aceasta va fi și concluzia finală.
 4. Valabilitatea fișei medicale prevăzute este de 1 an de la data emiterii fișei medicale de către unitatea de asistență medicală ambulatorie autorizată.(la data de 04-10-2019, Anexa nr. 2 a fost modificată de Articolul I din ORDINUL nr. 1.428 din 19 septembrie 2019, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 807 din 04 octombrie 2019)

Formularele tip, cu examinările medicale obligatorii, sunt puse la dispoziția clienților, gratuit, la sediul Centrului Medical Hardmed.

Pentru detalii suplimentare despre program și programări, vă rugăm sunați la numărul de telefon: 0784948888, 0785440066.

Vă așteptăm cu drag la sediul nostru din: Bistrița-Năsăud, Bistrița, Str. Drumul Dumitrei Vechi nr 1A(vizavi de Școala Generală Nr. 4, peste calea ferată).

Pentru a ne localiza mai ușor, Apăsați aici! :

Acum este mai simplu – obțineți fișa medicală permis de conducere auto într-o singură vizită la Centrul Medical Hardmed!

Prezența concomitentă a medicilor pentru toate cele 6 specialități cuprinse în fișa medicală pentru permisul de conducere auto, dedicarea și amabilitatea personalului, condițiile de maximă eficiență și calitate – obiectivul nostru, de a deveni emblemă de profesionalism în domeniul fișelor, certificatelor și avizelor medicale!

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.