Servicii Chirurgie Plastică și Reparatorie



Consultație chirurgie plastică și reparatorie
Control chirurgie plastică și reparatorie
Sutură plăgi/pansament
Suprimare fire/capse de sutură
Tratamentul chirurgical al unghiei încarnate
Debridare ulcer&pansament
Excizie chist sebaceu
Excizie chist sinovial
Revizie cicatrice patologică
Excizie formațiune tumorală cutanată cu sutură primară/cu grefă de piele/lambou
Excizie formațiune tumorală subcutanată
Injecție cicatrici hipertrofice/keloide cu corticosteroizi
Imobilizare în atelă gipsată mână
Sutură leziune acută tendon
Sutură leziune acută nerv periferic
Tratamentul nonchirurgical al degetului în ciocan fără avulsie osoasă sau plagă complexă
Tratamentul amputațiilor de deget
Tratamentul nonchirurgical al fracturilor mâinii
Tratamentul chirurgical minim-invaziv/standard al bolii Dupuytren
Decompresiune deschisă tunel carpian
Decompresiune deschisă canal Guyon
Decompresiune deschisă tunel cubital
Decompresie nerv radial superficial/interosos posterior/fibular superficial/digital plantar
Infiltrație corticosteroizi și lidocaină pentru tenosinovita de Quervain
Tratament chirurgical deget în resort
Tratamentul chirurgical al rupturilor de lob auricular
Excizie corp străin superficial
Electrocauterizare
Biopsie tip punch/leziune/Examen histopatologic
Interpretare analize
Consultație în vederea eliberării actelor necesare pentru Comisia de expertiză medicală și CEMPH – Întocmire referat medical
 Întocmire document medical pentru scopuri administrative

Informații Chirurgie Plastică și Reparatorie


Cabinetul de Chirurgie Plastică și Reparatorie este în Contract cu Casa de Asigurări de Sănătate!

Chirurgia Plastică este o ramură a medicinei care se ocupă de reconstrucția– sau, în unele cazuri, de „corecția” – atât a formei, cât și a funcțiilor diferitelor părți ale corpului.

Termenul provine din limba greacă – „plastikos”, ce semnifică modelarea sau schimbarea formei, marcând esența acestei specialități chirurgicale : sculptura, modelarea, reconstrucția.

În general tehnicile chirurgicale utilizate pot fi grupate în două mari categorii după scopul urmărit:

  • operații reconstructive
  • operații estetice

Chirurgia reconstructivă este provocatoare deoarece prin aceasta se încearcă reconstruirea unei părți a corpului sau a unei funcții deteriorate sau absente. Tehnicile folosite au complexități diferite și încearcă să reconstituie naturalul, folosind metode omenesti.

Microchirurgia reconstructivă se referă la orice intervenție chirurgicală efectuată sub mărirea unui microscop. În legatură cu chirurgia plastică și reconstructivă, microchirurgia a permis mult mai multă precizie în multe proceduri și a extins foarte mult gama de proceduri pe care chirurgii le pot efectua în siguranță și eficient.

Microchirurgia le permite chirurgilor să utilizeze microscoape de funcționare speciale pentru a reapropia degetele amputate sau a transplanta secțiuni mari de țesut, mușchi sau os dintr-o parte a corpului în alta. Folosind puterea microscopului de funcționare pentru a mări zona lucrată, vasele de sânge și nervii din partea (sau clapa) care sunt mutate sunt reasamblați cu atenție, astfel încât țesutul transplantat poate trăi în noua locație.

Chirurgia mâinii este o altă ramură a domeniului care implică reatașarea sau reconstrucția membrelor și a țesuturilor moi din mână.

Chirurgia cranio-facială este o subspecialitate a chirurgiei plastice care implică de obicei proceduri efectuate pe craniu, cap, față, maxilare, gât și alte structuri asociate sau înrudite. 

Avantajele și dezavantajele folosirii uneia sau alteia dintre tehnici va fi discutată cu chirurgul plastician la consultațiile preoperatorii, iar succesul rezultatului va depinde de corectitudinea tehnicii folosite, de experiența medicului, de calitatea materialelor folosite precum și de particularitățile individuale ale pacientului.

Chirurgia estetică este o chirurgie înalt specializată, ce se adresează atât femeilor cât și bărbaților. Necesitatea unei chirurgii corectoare este frecventă și, de cele mai multe ori, justificată din punct de vedere morfologic. Intervențiile estetice solicită chirurgului nu numai cunoștinte medicale, ci și o înțelegere particulară a personalității pacientului, deoarece în spatele acestei solicitări se află atât de arbitrarul termen de „frumusețe”. El trebuie să înțeleagă ce caută pacientul și să știe ce îi poate oferi, în același timp să învețe pacientul să se privească cu alți ochi, să își aprecieze datele naturale, și mai ales, să nu își subordoneze perspectivele exclusiv aspectului fizic. Comunicarea și dialogul apropie chirurgul plastic de pacientul său, atât medical cât și uman. Corecția chirurgicală, atunci când este bine indicată, practicată și urmărită, aduce, în majoritatea cazurilor, o senzație de bunăstare, care poate merge de la simpla plăcere, până la transformarea radicală a unui individ.

Intervențiile plastice și estetice sunt efectuate minim invaziv clasic, cu lasere chirurgicale, lasere vasculare și dermatologice, sub control vizual.

Aparatura modernă permite intervenții minim invazive și stă la baza condițiilor de maximă siguranță pentru pacienți. La acestea se adaugă grija personalului, dedicat confortului pacientului și stării sale de bine atât în timpul consultațiilor cât și în timpul intervențiilor sau după realizarea acestora.

Dispunem de 2 săli de operație dotate cu aparatură performantă de ultimă generație.

Serviciile de calitate și grija față de pacient sunt preocuparea de zi cu zi a echipei Centrului Medical Hardmed.

Pentru programări vă rugăm sunați în următorul interval orar:
Luni - Marți - Miercuri - Joi - Vineri 08:00 - 20:00
Pentru apelurile efectuate în afara intervalului orar vă vom contacta noi
în maxim 1 - 2 zile lucrătoare.